Duurzaam

Groen zijn, is oké. Maar 'goed' zijn, is beter.

Groen. Hét woord van deze eeuw. Wij zijn groen, zij zijn groen, iedereen is groen. Groen. Het wordt zo gemakkelijk gebruikt: 'Natuurlijk, ook wij zijn groen.' Kijk eens hoe gemakkelijk dat gaat. Maar hoe zit dat met 'goed' zijn? Hoe zit het met 'goed' doen?

De nieuwe betekenis van less is more

Bim&Beyond houdt zich niet bezig met duurzaamheid om groen te zijn. We doen dit omdat het 'goed' is. Voor Bim&Beyond is een groen gebouw een 'goed' gebouw. Een mooi gebouw dat degelijk, comfortabel en elegant is. Een gebouw dat verder gaat dan de checklist. Een 'goed' gebouw beperkt zich niet tot 'groene' oplossingen die minder slecht zijn. Dit volstaat niet meer. Er is nu een andere manier van denken nodig.

Niet het energieprobleem maar het tekort aan grondstoffen wordt ons belangrijkste milieuprobleem. Energie is er voldoende; we hebben de zon en we leven op een aardkorst vol mogelijkheden. We hoeven alleen maar de technische mogelijkheden die er al zijn, te gebruiken. 'Less is more' krijgt volgens Bim&Beyond echter een nieuwe betekenis. Geen overmatigheid meer in materiaalgebruik maar doelmatig omgaan met schaarse grondstoffen. Maar ook investeren in een goed en herbruikbaar casco en een gebouw met architectonische kwaliteit voor nu en later.

"It's not easy being green" (Kermit)