Ons DNA

En zo geschiedde, Rotterdamse kwaliteit.

Wij zijn Bim&Beyond, opgericht in 2014. Onderdeel van Kraaijvanger Architects uit Rotterdam. In 1927 werd Kraaijvanger Architecten opgericht door de broers Evert en Herman Kraaijvanger. Zij gingen aan de slag in een timmermanswerkplaats met een ongelooflijk oog voor detail en materiaal. Tijdens de wederopbouw maakte het bureau een sterke groei door en tegenwoordig is Kraaijvanger een architectenbureau dat zich toelegt op maatschappelijk betrokken architectuur.

In november 2018 neemt Erwin Spuybroek het stokje over als directeur. Hij koestert de visie van Kraaijvanger en Bim&Beyond en gelooft in BIM als volgende stap voor de bouwkundige industrie. Samen bouwen we voort aan een circulaire wereld. Eind 2019 veranderde K-support de naam naar Bim&Beyond.

Onze zintuigen

Bim&Beyond hanteert vijf uitgangspunten (onze “zintuigen”) die ons helpen het verschil te maken in projecten.

1. Oog voor detail

Architectuur, bouwen en duurzaamheid zit in ons DNA. Bim&Beyond staat in de traditie van Kraaijvanger Architects. Wij werken met hetzelfde timmermansinstinct als dat van Kraaijvanger sinds de oprichting in 1927. Kwaliteit tot in detail, daar draait het om.

2. Eén en al oor

Bim&Beyond verstaat uw taal. Wij weten hoe wezenlijk een planuitwerking volgens uw ideeën is. En belangrijker, we weten hoe we dat waar moeten maken in het gebouwde eindresultaat.

3. Alle neuzen dezelfde kant op

Het geheel is meer dan de som der delen. BIM is niet alleen voor 3D tekenen maar gebaseerd op samenwerken en het delen van informatie. De samenwerking die een deel van Bim&Beyond's identiteit vormt is de werkelijke meerwaarde om projecten naar een hoger niveau te tillen en ten alle tijden de kwaliteit te garanderen en te verbeteren.

4. Dit smaakt naar meer

Bim&Beyond houdt niet van omslachtigheid. Een goede brainstorm levert meer op dan meerdere formele vergaderingen. Dikke rapporten zien er imponerend uit maar als het even kan, past de essentie bij ons op één velletje. Een tekening zegt meer dan duizend woorden en een to-the-point spreadsheet evenzo. Dat maakt overleg met de opdrachtgever, gebruiker(s) en adviseurs sneller, duidelijker en prettiger.

5. Voel het verschil

We houden van KISS. Keep it simple, stupid. Bij Bim&Beyond houden we het simpel. Geen ellenlange verhalen die alles mooier laten lijken dan dat het is. Wij houden van een no-nonsense aanpak en op deze manier gaan wij ook te werk. We houden van slim bouwen. Een slimme oplossing oogt zo eenvoudig dat je je achteraf afvraagt hoe je het ooit anders had willen doen.

"Het belangrijkste in communicatie is te horen wat niet gezegd wordt."