Spieghelstraat Alkmaar 20181204_Render_AC.jpg

Spieghelstraat Alkmaar

Project

Woningbouw op weg naar 100% circulair

Het complex van 45 duurzame huurappartementen aan de Spieghelstraat in Alkmaar word gerealiseerd met een reeds geselecteerde aannemer in een Design & Build samenwerking. Het is een project volgens cradle 2 cradle en bijna energieneutraal gebouwd (beng). Dit wordt bewerkstelligd dankzij zonnepanelen die de appartementen van elektriciteit voorzien en aansluiting op een warmtenetwerk. De appartementen worden niet aangesloten op het gasnet.

Ontwerp het gebouw en de omgeving zo dat het een actieve bijdrage levert aan het creëren van een gezonde en veilige leefomgeving voor de (toekomstige) bewoners en doe dit op basis van beng en circulair bouwen.

Voor de Spieghelstraat in Alkmaar hebben wij werktekeningen gemaakt wat uiteindelijk weer resulteerde in een BIM-model.

De circulaire thema’s (circulair materiaalgebruik, hoogwaardig hergebruik, comfort en water) komen in de architectuur tot uiting in circulaire wijze waarop baksteen in gevels is gebruikt, diversiteit en sociale interactie zichtbaar wordt en waterbuffering en groen een prominente plaats krijgen. Bim&Beyond maakte het plan uitvoeringsgereed voor de aannemer met een integraal bim model in samenwerking met constructeur en installateur.

Naam

Spieghelstraat

Locatie

Alkmaar

Periode

2018-2020

Opdrachtgever

Wooncorporatie Woonwaard

Ontwerp

Kraaijvanger Architects

Advies

Berkhout Tros (constructie)

Breman (installaties)

Realisatie

Bouwgroep Dijkstra Draisma

BVO

4.700 M2

Rol

Modelleer- en tekenwerk uitvoeringsgereed ontwerp

"By far the best proof is experience."