Veelzorg@K-support-bewerkt.1.jpg

Villa kwekerij Veelzorg

Project

Maatwerk woning tussen de bollenvelden

Het complex van Kwekerij Veelzorg ligt op een prachtige locatie te midden van de bloembollenvelden bij Hillegom. De kwekerij heeft sinds de oprichting in 1822 verschillende stadia doorlopen, wat te zien is aan de gebouwen die nog in hun oorspronkelijke staat op het terrein te vinden zijn. Het hele complex toont de geschiedenis van de bloembollencultuur, die vanaf de tweede helft van de 19e eeuw bepalend is geweest voor de ontwikkeling van Hillegom en de Bollenstreek.

Aan de rand van de locatie bevinden zich nieuwbouwkavels voor vrijstaande woningen. Binnen het beeldkwaliteitsplan van dit project is een groot huis ontworpen met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Met aandacht voor ruimtelijkheid, subtiel afwijkende materialisering en verfijnde detaillering is een maatwerk villa gerealiseerd voor de prijs van een cataloguswoning. Naast de ontwerpuitwerking en bouwaanvraag is de aannemersselectie gedaan, prijsonderhandelingen gevoerd en het plan uitvoeringsgereed gemaakt.

Naam

Villa Kwekerij Veelzorg

Locatie

Stationsweg 131, 2182 BK, Hillegom

Periode

2017-2018

Opdrachtgever

Fam. Schrama

Ontwerp

Van Hoek Spuybroek Architecten*

Advies

-

Realisatie

-

BVO

379 m2

Rol

Ontwerpuitwerking, bouwaanvraag, aannemersselectie, prijsonderhandelingen gevoerd en het plan uitvoeringsgereed gemaakt.

*) Erwin Spuybroek, directeur van Bim&Beyond, heeft de werkzaamheden voor dit project als zelfstandig ondernemer uitgevoerd.

"By far the best proof is expericience."