Martin van Kessel geeft stokje K-Support door aan Erwin Spuybroek

14.11.2018

K-support, onderdeel van Kraaijvanger Architects, krijgt per 17 november 2018 een wisseling in haar directie. K-support verwelkomt Erwin Spuybroek die als nieuwe directeur voor het Rotterdamse bouwkundige bureau verder gaat met ondersteuning bieden aan architecten, opdrachtgevers en aannemers voor diverse onderdelen van het bouwproces. Martin van Kessel beëindigt hiermee zijn 48-jarig dienstverband bij Kraaijvanger. Erwin Spuybroek gaat binnen het dienstenpakket van K-support de focus op BIM verder aanscherpen.

In 2014 richtte Kraaijvanger Architects het bedrijf K-support op. Martin die vanaf het begin de leiding had, kijkt met veel plezier terug naar de afgelopen 4 jaar. Als directeur heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het succes van het K-supportteam. Martin van Kessel draagt zijn functie over aan Erwin Spuybroek en wenst hem alle succes met deze nieuwe uitdaging.


Over Martin van Kessel

In 1970 startte Martin van Kessel zijn 48-jarige dienstverband bij Kraaijvanger als aankomend bouwkundig tekenaar met het St. Franciscus Gasthuis als eerste project. Hij maakte in 1977 de switch naar bouwkundig opzichter. Het eerste project dat hij als verantwoordelijke toezichthouder onder zijn hoede had was de psychiatrisch geriatrische instelling Antonius Binnenweg. Van Kessel was projectleider van spraakmakende projecten zoals het over de Utrechtsebaan heen gebouwde kantoor van Nationale Nederlanden (ontwerp Rob Ligtvoet). Daarnaast leidde hij het Stadskantoor ’s-Hertogenbosch voor Dirk Jan Postel naar een goede realisatie. Zelf vindt Van Kessel Stadskantoor Utrecht het hoogtepunt in zijn carrière.

“Het is fascinerend om deel uitmakend van een team, een geheel uit composiet bestaand gevelelement te ontwikkelen. Het was het eerste project in Nederland waarbij een gevelelement met een gesloten mal werd vervaardigd”, aldus Martin van Kessel.


Over Erwin Spuybroek

Zijn carrière bij architectenbureaus begon Erwin Spuybroek 25 jaar geleden. En tien jaar geleden startte hij zijn eigen bedrijf. Als directeur van K-Support zet Spuybroek de stap naar een grotere organisatie die in de traditie staat van Kraaijvanger Architects.

Erwin Spuybroek: “De historie sinds 1927 maar vooral de kennis, brede dienstverlening en visie spreken me enorm aan. Martin heeft een prachtige basis gelegd voor K-Support waarop ik met BIM ‘lean and mean’ kan bouwen aan integrale oplossingen, innovatieve projecten, circulair bouwen en transformaties. Ik ga verder waar anderen stoppen: vasthoudend in het maken van kwaliteit en flexibel in het zoeken naar een oplossing.”